Center Šteker vabi na 2. strokovno konferenco: Zasvojenost in raba digitalnih tehnologij med mladimi

Center Šteker vabi na 2. strokovno konferenco: Zasvojenost in raba digitalnih tehnologij med mladimi

25.03.2019

Četrtek, 11. 4. 2019

v amfiteatru Filozofske fakultete v Mariboru 

od 9.00 do 13.30.

 

Center Šteker vas vabi na strokovno konferenco, ki bo potekala v četrtek, 11. aprila 2019 v amfiteatru Filozofske fakultete v Mariboru. Tema letošnje konference je ZASVOJENOST IN RABA DIGITALNIH TEHNOLOGIJ MED MLADIMI. Program konference se bo pričel ob 9.00 in bo trajal do 13.30. Registracija udeležencev bo možna od 8. ure dalje.

Dandanes predstavljajo digitalne tehnologije velik del življenja mladih. Skorajda si ne znamo več predstavljati mladostnika brez telefona v rokah ali da doma ne bi preživljal časa za računalnikom in/ali z igranjem računalniških iger.

Zavedamo se, da zelo težko potegnemo črto med igranjem računalniških iger za zabavo in med zasvojenostjo z igranjem. Na vprašanje kako izgleda tovrstna zasvojenost in kako je razširjena med mladimi v Sloveniji nam bo pomagala odgovoriti izr. prof. dr. Mirna Macur. Prav tako lahko med mladimi opazimo popularnost deljenja t.i. selfijev na raznoraznih socialnih omrežjih. O odvisnosti od sebe in posledicah javnega razkazovanja in podajanja informacij o sebi nam bo predaval doc. dr. Dan Podjed. Na konferenci se nam bodo pridružili tudi drugi strokovni predavatelji, med drugim g. Marko Puschner, ki se bo osredotočal na rabo družbenih omrežij med mladimi, ga. Nina Babič, univ. dipl. psih., ki bo predstavila nekaj praktičnih primerov iz šolskega okolja in dr. Benjamin Lesjak, ki nam bo predstavil pravni vidik informacijske varnosti.

 

Program in prijava preko spodnje povezave

http://www.steker.si/2019/03/18/vabilo-na-2-strokovno-konferenco-v-mariboru-zasvojenost-in-raba-digitalnih-tehnologij-med-mladimi/


Prijave sprejemajo do 2.4.2019.  Kotizacije ni.

Vabljeni!