BREZPLAČNO PREDAVANJE V POSTOJNI: TANJA STANKOVIĆ - NE OBSTAJA KEMIČNA REŠITEV ZA DUHOVNE TEŽAVE

BREZPLAČNO PREDAVANJE V POSTOJNI: TANJA STANKOVIĆ - NE OBSTAJA KEMIČNA REŠITEV ZA DUHOVNE TEŽAVE

26.10.2022

Društvo Projekt Človek, Sprejemni center Piran, v sodelovanju s Knjižnico Bena Zupančiča Postojna, ob mesecu preprečevanja zasvojenosti, organizira brezplačno predavanje z naslovom "Ne obstaja kemična rešitev za duhovne težave".

Predavala bo naša sodelavka Tanja Stanković, diplomirana socialna delavka, psihodramska psihoterapevtka s certifikatom EAP-a (European Association for Psychotherapy) in FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations), članica Slovenske krovne zveze za psihoterapijo in Slovenske asociacije za psihodramo, art terapevtka (CEATh), praktičarka Transakcijske analize in Jungove analitične psihologije. Na področju duševnega zdravja in adiktologije dela že več kot 20 let. V Društvu Projekt Človek je zaposlena 22 let. Delala je z otroci in mladostniki, odraslimi s težavami v duševnem zdravju,
obsojenkami v Zavodu za prestajanje kazni zapora in svojci zasvojenih. Sodeluje in deluje z organizacijami na področju adiktologije, duševnega zdravja in psihoterapije v Sloveniji in v državah Balkana.

Na predavanju bo govorila o tesni povezavi med telesom, umom in duševnim zdravjem. O odzivanju telesa – psihosomatiki na stres, travmo ter odzivi duše posameznika na ta stanja. O duhu današnjega časa, ki ima močno dopaminsko ozadje in kakšne posledice prinaša. Verjame, da: »Ne obstaja kemična rešitev, za duhovne težave«. Pri svojem delu opaža, da je velikokrat zasvojenost posledica globoke žalosti in razočaranja, izdaje in prevare (nezdravljene depresije) v zgodnjem otroštvu ali rani mladosti. Odziv duše pa najde obrambni mehanizem in se zateče v »kemijo« v kakršni koli obliki.

Vprašanje: »Kako živeti polno, spontano življenje brez škodljivih kompenzatornih vedenj?« je velik izziv tako s strokovnega kot osebno individualnega vidika. Tokrat odpiramo prostor za pogovor o teh vsebinah.

 

Predavanje bo v Knjižnici Bena Zupančiča v Postojni, v ponedeljek, 07.11.2022 ob 18h.

Prijazno vabljeni!