Kaj so počeli POMovci v maju?

Kaj so počeli POMovci v maju?

31.05.2019

7. maja smo se v okviru Programa za otroke in mladostnike odpravili na lokostrelstvo v Lokostrelsko društvo Ishi.

Najprej smo se vsi seznanili z loki, ki so nas navdušili s svojo lepoto in velikostjo. Vsak se je preizkusil tudi v izstrelu puščic. Moč, ki se ob tem ustvari, je neverjetna. Nato smo se po skupinah odpravili v gozd, kjer je poligon s figurami živali, ki so ustvarjene iz posebnega materiala, ki omogoča, da se puščice zapičijo. Tarče so bile od nas različno oddaljene in navdušilo nas je, s kakšne oddaljenosti lahko streljamo z lokom. Dve uri kasneje smo se vrnili zadovoljni z aktivnostjo in brez dveh puščic, ki jih je "pojedel" gozd. Všeč nam je bilo, da smo preživeli en lep in zabaven popoldan v naravi. Obrazi zadovoljnih mladostnikov pa so tudi povedali svoje. 


      

 

9. maja smo bili v Kinodvoru na premieri filma Ben se vrača. Po filmu je sledila debata z Maticem Muncem iz Društva Brez Limita.

Film Ben se vrača je intimna in še kako napeta drama o materi, ki v svojem boju, da bi sina rešila iz krempljev zasvojenosti, nikoli ne izgubi upanja. ❤️

Hvala Kinodvor in hvala Matic! 

21. maja smo se odpravili v Mladinsko središče Vič,

kjer je popoldan minil v znamenju iger, kot so ročni nogomet, strelastika, biljard in druženja. Na koncu so nam postregli s picami, ki jih je donirala Gostilnica in pivnica VIČ. Hvala!