Srečanje s skavti v Društvu Projekt Človek

Srečanje s skavti v Društvu Projekt Človek

12.08.2019

V ponedeljek 5. avgusta in torek 6. avgusta so Društvo Projekt Človek v Sopotnici obiskali skavti v okviru vsakoletnega skavtskega dogodka SREČAnje - Tabor voditeljev. Letošnji skavtski dogodek, ki se ga je letos udeležilo skoraj 500 skavtskih voditeljev, je trajal od 5. do 11. avgusta. Geslo tokratnega tabora voditeljev je SREČAnje. Sreča je biti skupaj, nekomu pripadati.

Nove ideje, misli in življenje se namreč rojevajo v odnosih in tudi združenje se je rodilo skozi odnos. Pravzaprav  vsi izhajamo iz odnosov; iz sreče, ki jo čutimo, kadar smo skupaj in iz ustvarjalnosti, ki se v srečanju rojeva. In ravno to je namen tabora voditeljev; s sobivanjem presegati različnost, se učiti drug od drugega in z drugim, gojiti spoštovanje, kulturo nenasilja in prispevati k mirnejšem svetu povezanem v prijateljstvu. 

V tem duhu so Društvo Projekt Človek obiskali Skavti Kranj 1 - Triglavski steg in z njimi preživeli dva nepozabna dneva. Skupaj so se družili, spoznavali skavtske veščine, postavili šotore, prepevali ob ognju, pekli hrenovke, ...

"Bilo je NEPOZABNO! Prvič sem preživela noč oz. prespala v šotoru in to skupaj s svojimi otroki," je z navdušenjem povedala uporabnica Terapevtske skupnosti za zasvojene starše z otroki.

O nepozabni izkušnji je povedala tudi druga uprabnica, ki pravi: "Hvaležna sem za to izkušnjo, ker mi je dala motivacijo za zdravo življenje. Sedaj verjamem v to kar tukaj v Terapevtski skupnosti delamo in v kar nas usmerjajo. Dobila sem jasno sliko in stik z mladimi ljudmi, torej skavti, ki vrednote, ki se jih tu učimo že imajo in jih tudi živijo". 

Društvo Projekt Človek pa pravi: "Skavti, hvala vam, da ste bili del naše družine in nam vlili motivacijo za zdravo življenje."