Prvi šolski dan

Prvi šolski dan

02.09.2019

Prvi šolski dan je enkraten in pomemben življenjski dogodek, posebej za prvošolčka, kot tudi za njegova starša. Razvojni psihologi so mnenja, da si starši moramo prizadevati, da bo prvi šolski dan res nekaj posebnega, pozivajo, naj si ta dan vzameta čas oba starša in ga po končanem programu v šoli preživita ob skupni dejavnosti z otrokom.

Vrhovno sodišče je lani oktobra odločilo, da je javni uslužbenec na prvi šolski dan svojega otroka prvošolca upravičen do dodatnega dneva plačane odsotnosti z dela. Ocenilo je, da je spremstvo v šolo pomemben dogodek ter da se od staršev pričakuje, da bodo z otrokom. Čeprav nerazumno, ostalim zaposlenim ta pravica avtomatično ne pripada, jo pa mnogi delodajalci omogočajo v okviru politike družinam prijaznih zaposlovalcev.

V okviru certifikata Družini prijazno podjetje Društvo Projekt Človek izvaja številne aktivnosti povezane z usklajevanjem službenega in zasebnega življenja zaposlenim. Zaposleni v društvu lahko koristijo plačano odsotnost z dela na prvi šolski dan za otroka v prvi triadi osnovne šole.   

V ponedeljek, 2. septembra 2019 bo 8 zaposlenih Društva Projekt Človek spremljalo otroka do šolskih klopi.

Vstop v šolo naj bo torej slovesen, otroku s tem sporočamo, da se dogaja nekaj velikega, resnega in pomembnega. Naj bo dan praznovanja in veselja. 

Želimo lepo, mirno in uspešno šolsko leto 2019/2020!