Pismo iz samoizolacije

Pismo iz samoizolacije

06.04.2020

V teh dneh se tudi sama soočam s spoznanjem kako je človeški stik nezamenljiv... Seveda sem to že vedela, zdaj pa se mi zdi, da to resnično prvič zares občutim...
Občutim in zavedam se kako veliko mi pomeni stisk roke, kako veliko vrednost ima prijeten in iskren nasmeh, kakšno toplino in domačnost ima objem in kako pomembno je, da z nekom samo sediš v istem prostoru pa čeprav v tišini - v tišini, ki velikokrat pove več kot 1000 besed.

Resnično pa cenim, da imamo možnost alternative. Seveda ni najboljša, je pa dovolj dobra! V tem času je naš zaveznik, ki nam omogoča, da ostanemo povezani in v stiku z nam pomembnimi ljudmi.
Kot delavka sprejemnega centra vidim svetovalno delo oziroma pogovore preko Skypa kot izziv, ki ima seveda pluse in minuse. Slaba stvar je to, da na trenutke čutim, da kot delavec ne zmorem biti dovolj suportivna in dovolj "tam" za nekoga saj je med nama "neka" velika luknja - oddaljenost.
Pa veliko bolj utrudljivo mi je imeti pogovore preko telekomunikacije. Potrebno je govoriti glasneje, razločneje, telesna govorica ne pomaga veliko, tako da sem po takih pogovorih veliko bolj utrujena in brez glasu kot pri interakciji v živo.
No, da o frustraciji, ko se pojavijo motnje internetne povezave in tehnologije, ne govorim.

Ampak lahko naštejem še tri super stvari!

1. Čutim, da se z uporabniki še bolj povežem saj eden drugega spustimo v svoj prostor, svoj prostor intime - naš dom.
2. Rada spoznavam uporabnikove najboljše prijatelje, ljubljenčke, ki mi jih predstavijo in me veselo pozdravijo v kamero.
3. In pa zame najboljši del - lahko imam cel dan oblečeno najljubšo pižamo in srkam kavo iz najljubše šalčke!

Ostanite zdravi!


MSC-jevka