Velikonočno voščilo

Velikonočno voščilo

11.04.2020

Dragi fantje in dekleta naših programov, spoštovani starši, spoštovani prostovoljci in sodelavci!

Velika noč je največji krščanski praznik in v svojem bistvu nagovarja upanje, slavi življenje nad smrtjo, luč nad temo, zmago dobrega nad slabim in je praznik veselja!

Letošnja Velika noč je drugačna, drugačna navzven, ker bo veliko bolj tiha in mirna in se bo bolj dotaknila dejanskega pomena samega praznika. Trenutni negotovi čas nam odpira številna vprašanja,: kdaj bo konec epidemije, kako bomo živeli potem, bo še kdaj tako kot je bilo? Morda je prav, da se vprašamo ali je res bilo vse tako dobro ali zdaj idealiziramo? Morda je smiselno, da od prejšnjega čas vzamemo pozitivne stvari in jih nadgradimo z novimi pogledi, novimi razmišljanji, večjo solidarnostjo, strpnostjo, iskrenostjo do sebe in drugih. Na nekatere stvari nimamo vpliva in moramo preprosto zaupati, da bo v najvišje dobro vseh.

Želim vam, da si boste vzeli čas za pogovor s samimi sabo, da boste s svojimi družinami, da ne bo izgovora, da nimate časa za sproščen pogovor, okrasite si prostore, ki so vam najljubši, pripravite si velikonočne dobrote, nič hudega če bolj skromno kot pretekla leta.
Spoštovana dekleta in fantje, ki ste trenutno pri nas, posvetite čas drug drugemu, veselite se pripadnosti naši veliki družini, ki nas bo, tako sem prepričana, združila za celo življenje.


Miru in dobro! Suzana