Moja življenjska zgodba iz pekla odvisnosti - 1. del

Moja življenjska zgodba iz pekla odvisnosti - 1. del

11.09.2020

Kot otrok sem se začela ukvarjati s športom, tek na kratke proge. Po sedmih letih šprinta po atletskih stezah je prišla poškodba noge, ki me je postavila na bergle. S poškodbo noge so se mi porušile najstniške sanje. Konec je bilo moje šprinterske kariere.

Namesto športa, ki mi je takrat pomenil vse, je prišla peklenska droga. Moja odvisnost je trajala dolgih 20 let. Abstinirala sem v tem času dobro leto dni. V tem času sem postala mamica. Presrečna sem bila ob rojstvu sina! A ta sreča ni dolgo trajala kajti spet sem se ujela v peklu odvisnosti iz katere nisem več zmogla sama ven. Živeti dvojno življenje je bilo zame težko. Čez dan sem bila pridna delavka, hčerka, žena in skrbna mati, a ko je pada noč, odvisnica.

Mešanica trdih drog in nasilnega partnerja me je pripeljala na koncu do tega, da sem šla čez vse meje. Najhujša nočna mora...odvzem mojega sina! Izgubila sem vse, službo, stanovanje, svojo družino,.. Ko se spomnim, mi pritečejo solze in čez mene gre kurja polt. Nisem imela več za kaj živeti.

Nato sem poiskala pomoč v Društvu projekt človek. Moja najboljša življenjska odločitev! S pomočjo terapevtske skupnosti Društva projekt človek, njihovimi terapevti in delavci sem ponovno dobila voljo do življenja. Začela sem delati na sebi! Zdaj abstiniram že dobri dve leti in zmožna sem živeti brez drog. Vsa zahvala gre terapevtski skupnosti Društva projekt človek in moji terapevtki, ki mi je odprla vrata v prečudovito življenje v katerem uživam trezna!

Hvala!