Posebna si

Posebna si

06.08.2021

To poslušam že od malega. Iskreno, nikoli nisem razumela, kaj to točno pomeni. Posebna sem v smislu, da sem drugačna v primerjavi z večino, kot so to otroci moteni v duševnem razvoju ali sem morda posebna v smislu, da sem Marsovka, ki je pravkar prišla z drugega planeta.

Moram priznati, da se počutim, kot da bi bila oboje. Če sem in eno in drugo, sem neskončno vesela. Mislim, da je človeštvo moteno v duševnem razvoju ker je skozi zgodovino razvilo vse, od znanosti in tehnike do tehnologije, najmanj je pa razvilo svojo dušo, moralo, človečnost kar pomeni, da so pravzaprav otroci moteni v duševnem zelo normalna in duševna bitja.

Všeč mi je njihov svet v katerem se nekateri med njimi igrajo celo življenje, iskreno se te razveselijo in ti ne znajo slabo misliti, če pa delajo napake in so slabi, imajo preprosto izgovor, da so moteni v razvoju. Hm, zanima me, katero opravičilo ima tako imenovani normalni svet?

Všeč mi je ideja, da sem Marsovka, ker si ta planet predstavljam v obliki velikega srca na katerem vsako bitje carta tisto drugo, ko ga srečuje. Glede na to, da na Marsu ne živim, včasih v gozdu objamem drevo, božam njegovo skorjo in se mu zahvaljujem, ker je modro tiho, ker skrbi zame tako da mi ponuja zrak in ker polepšuje moje življenje s svojo lepoto.

V tem zaznavam enostavnost, spoštovanje in hvaležnost. In seveda, sem otrok s posebnimi potrebami, ker imam potrebo po lepšem in boljšem svetu. Ali vam se zaradi tega res zdim posebna? Jaz pa mislim, da sem sem navadna in je morda v tem moja posebnost.