Prosti čas malo drugače

Prosti čas malo drugače

25.04.2018

Večina mladostnikov, ki obiskujejo Program za otroke in mladostnike, preživlja prosti čas izredno neproduktivno, od pohajkovanja do uživanja alkohola in različnih drog. Zato v okviru društva organiziramo številne aktivnosti, da mladi spoznajo kvalitetnejše načine preživljanja vsakdana.

Do sedaj smo skupaj obiskali številne muzeje, galerije, mladinske centre in druge kulturne ustanove. Posebnost naših aktivnosti je, da včasih k udeležbi povabimo tudi starše. Tako smo skupaj odšli na Pohod ob žici, obiskali Ljubljansko Opero in si v Slovenskem etnografskem muzeju ogledali razstavo Afganistan.

Resnično lepo je videti, kako se mladostniki sprostijo, nasmejijo in iskreno uživajo. Pa tudi starši, ki so morda že pozabili, da lahko s svojim otrokom na produktivne načine preživljajo skupen čas, so na aktivnostih veliko pridobili. Največje potrdilo našega dela je, ko nam kak mladostnik kasneje pove, da se je sam ali z družino udeležil kakšne športne ali kulturne prireditve, za kar si prej ni nikoli vzel dovolj časa.