DPČ: UTRINKI S POHODA NA JEZERSKI STOG

DPČ: UTRINKI S POHODA NA JEZERSKI STOG

27.08.2021

Preteklo sredo smo se v manjšem številu v zgodnjih jutranjih urah podali na pohod po Julijskih Alpah. Okoli sedme ure zjutraj smo se pripeljali na planino Blato, od koder smo krenili proti planini Grintavici. Po dobri uri hoje po kolovozih smo zgubili orientacijo zaradi poseka in veliko novonastalih gozdnih nemarkiranih poti, tako da smo se odločili da se obrnemo nazaj do razcepa kjer naj bi zgrešili pot.

Šli smo nazaj, se zavrteli v krogu, prišli do iste točke kjer smo bili že prej, a nato nam je uspelo najti pot do Krstenice. Ker smo bili nekoliko v zamudi smo pospešili korak tako da smo na koncu izgubili kakšne pol ure. Na Krstenici se je odprl razgled, vidljivost zaradi megle v pasovih ni bila ravno optimalna, je pa bilo dovolj da smo doživeli lepoto gora, Franci nam je razkazal nekatere gore. Lepo sta se videla npr. Adam in Eva, Mišelj vrh, pa tudi mogočni Jezerski Stog (2040 m) kamor smo bili namenjeni. Vzeli smo si 20 minut za
malico. Zraven smo imeli vsak po dva sendviča ki sta jih prejšnji večer pripravila S. in M.. S količino nista šparala. Zares dobro smo se okrepčali.

V nadaljevanju smo prečkali pašnik, ob koritu smo si natočili še vodo, nato pa se je pot začela bolj strmo vzpenjati, vendar teren ni bil zahteven. Tukaj sta A. in M. padla v debato o psih, med njima se je vnel pravi konflikt, a na srečo sta kmalu potem zakopala bojno sekiro.

Tik pod vrhom smo srečali dve nemški državljanki, v polomljeni angleščini smo si izmenjali nekaj besed. Pomagali sta nam narediti nekaj fotk. Sledila je pot proti kombiju, spotoma smo si izmenjali še kakšno šalo, podelili kakšno zanimivost, se nasmejali in tako je bila
harmonija zadovoljstva popolna.

M.