ZGODBE UPORABNIKOV: ŽIVLJENJE JE POT VZPONOV IN PADCEV

ZGODBE UPORABNIKOV: ŽIVLJENJE JE POT VZPONOV IN PADCEV

12.11.2021

Sem uporabnica društva Projekt Človek, bivša odvisnica od droge, alkohola in odnosov, diplomirana slovenistka, mamica dveletni punčki in še enemu prihajajočemu bitju, zaročenka krasnemu fantu, predvsem pa oseba, ki se vsakodnevno bori s svojimi strahovi, z izpolnjevanjem ciljev in stremi k izboljšanju svojega življenja.

Pravijo, da je moja zgodba, zgodba o uspehu in res je tako. Če pogledam svoje življenje sedaj, bi lahko rekla, da je popolno, imam vse, predvsem vse, kar je v življenju pomembno. Imam streho nad glavo, zdravje, ljubezen, družino. Srečujem se sicer še z veliko strahovi, težavami, neizpolnjenimi cilji in željami, a to je normalno, to je življenjsko. Vsak dan se učimo, izpopolnjujemo, izbiramo poti. Tri leta nazaj sem tudi jaz izbrala svojo, ki pa ni bila lahka. Pot, po kateri še vedno hodim. Ravno ta pot, polna ovir in nepričakovanih dogodkov, me je pripeljala tukaj, kjer sem zdaj, kjer mi nič ne manjka in kjer imam vse, o čemer sem nekoč lahko le sanjala. V času moje odvisnosti, sem živela v mehurčku, začaranem krogu zabave, droge, alkohola in moških, v mehurčku, ki me je potegnil vase in iz katerega nisem znala izstopiti. Bilo mi je "lepo". Vsaj tako sem v tistem trenutku mislila. V resnici takrat sploh nisem živela, vsak dan je bil isti, poln zabave, a prazen. Jaz sem bila prazna. Nisem imela cilja, nisem imela ljubezni, nisem imela smisla. Ko se spomnim na te dneve, me zmrazi, a sem hkrati hvaležna. Brez njih ne bi bila to, kar sem, sprejela sem jih kot del sebe. Hvaležna sem tudi vsem, ki so mi takrat stali na poti, mi posredno in neposredno pomagali, saj sama ne bi zmogla. Dali so mi tisto tako potrebno "brco v rit", da sem naredila nekaj zase in da to še vedno delam.

Največja brca pa je bila moja hčerka, ki je moja največja učiteljica. Zaradi nje vsak dan vstanem z nasmehom na obrazu, zaradi nje vsak dan rastem kot mama, kot ženska in navsezadnje kot človek. Naučila me je, kaj pomeni ljubiti in biti ljubljen, naučila me je, da sem se sprejela takšno kot sem in da sem nase ponosna.

Ponosna na to, da sem bila zmožna predelati nekatere vzorce iz preteklosti, da sem uspela oprostiti svojim staršem za njihove "napake" in jih sprejeti ter predvsem zato, ker sem ugotovila, kaj je smisel življenja. Življenje je pot, vzponov in padcev, pot ljubezni in pot stalnega učenja.