UTRINKI S POHODA NA SREDNJO PEČ

UTRINKI S POHODA NA SREDNJO PEČ

01.07.2022

Na pot smo se s kombijem odpeljali mimo Podpulfrce, kjer smo na poti pobrali še Lojzeta , Francijevega prijatelja, ki je tudi del Planinskega društva Škofja Loka. Pot z kombijem nas je peljala mimo Kranja v Žirovnico.

Po tem, ko smo se začenjali vzpenjati po makadamu smo z Francijem vzbujali spomine na prejšnji pohod lansko leto, z ciljem na Svaščico. Po tem ko smo se parkirali in pokadili cigaret se je naša pot začela po starem kolovozu skozi gozd, ki se je v eni točki prelevila v pravo strmino. Franci je poskrbel za pravi tempo hoje, da je bila strmina znosna.

Po prihodu na vrh se nam je iz leve strani kazal naš cilj Srednja peč, pred nami pa je bila Vrtača. Tu smo se ustavili za krajše okrepčilo in šli naprej. Po poti okoli nas so nas spremljale prečudovite gore, osamelci, pritlikavi borovci in nadležne muhe. V enem delu je bila pot na vrh Srednje peči kar strma in je bilo treba pazit, pred nami pa se je odpiral pogled na Stol. Ko smo prišli na vrh Srednje peči smo pojedli, si čestitali in v daljavi ugotavljali imena drugih gora.

Videli smo tudi naš lanski cilj Svaščico, malo pokomentirali in se spustili nazaj dol po melišču, kjer smo ob vznožju Vrtače nadaljevali pot proti izviru Zavaščnice. Pot je bila prijetna in postanek ob koči oziroma domu je bil super. Do kombija smo imeli še dobre pol ure, kjer smo se naložili in odpeljali proti Sopotnici.


G.