Marihuana - "čudežna rastlina" iz pradavnine, 2. del

Marihuana - "čudežna rastlina" iz pradavnine, 2. del

22.06.2018

Marihuana in psihično zdravje

Vsi vemo, da marihuana pomirja. Večinoma pozitivno učinkuje na osebe s problematiko depresije ali tesnobe. V neki meri marihuana lahko pomaga skozi temu podobne probleme. Vendar to ne odtehta naslednjega.
THC V NAS ZBUDI GENE ZA PSIHIČNO BOLEZEN (kot so shizofrenija, paranoidna shizofrenija, bipolarna motnja, anksiozna motnja, psihoza, klinična depresija, obsesivno kompulzivna motnja, zasvojenost,... )

Če imamo v družini kakršne koli psihične bolezni je THC od vseh drog, za ta primer najbolj nevarna droga. Možnost, da se bolezen, ki je v naših genih razvije ni tako velika, če ne uživamo marihuane. Zelo verjetno pa je, da se bodo pri uživalcih marihuane, ki imajo genetske predispozicije za psihične bolezni te tudi razvile. Pri rednih uživalcih po navadi nastopijo nekje okoli 20 – 25 leta, kadar so naši možgani do konca razviti. Lahko pa se pojavi tudi že prej ali kasneje. Morda ni nič narobe z vašo mamo, očetom, babico, dedkom, prababico, pradedkom, vendar...

THC LAHKO V NAS ZBUDI GENSKE BOLEZNI TUDI ZA ŠEST DRUŽINSKIH RODOV V PRETEKLOSTI.
Psihična obolenja so nevarna za bolnika samega in tudi za okolico. Marihuana je predvsem značilna po tem da lahko povzroči shizofrenijo. Nekateri simptomi shizofrenije so prividi, prisluhi, namišljen svet, paranoje, strahovi,... in ti so lahko v veliko primerih povzročitelji samomorov, nasilja, zločinov in mnogih drugih destruktivnih vedenj.

Martin U, 17 let