Marihuana - "čudežna rastlina" iz pradavnine, 4. del

Marihuana - "čudežna rastlina" iz pradavnine, 4. del

06.07.2018

Marihuana na črnem trgu

Marihuane se največ proda na nelegalen način. Največ se je tudi goji na nelegalen način. Vendar če kupimo nekaj pod imenom »trava« ali »ganja« , še ne pomeni, da je ta stvar brez ostalih primesi. Žal so pri uličnih preprodajalcih trave v travi zelo pogoste nevarne kemikalije in druge oblike trdih drog. Na primer Benzodiazepini, meta amfetamini, Heroin ali drugi opijati, sintetične droge, in razni strupi kot so cianid, strihnin, peroksid, steklo, pesek in še mnoge druge nevarne (lahko tudi smrtno nevarne snovi).

V času razvoja bilk marihuane se jih šprica z strupi, strupenimi gnojili, ali pa se zaliva (zastruplja) zemlja v kateri rastejo. Vse te snovi so namenjene učinkom marihuane na psiho. Če kadimo marihuano z dodatnimi snovmi občutimo drugačno, močnejšo, daljšo, intenzivnejšo zadetost kot pri kajenju navadne marihuane. Mnogi ki niso informirani o škodljivosti teh snovi se za to ne zmenijo saj jim je važen le močan učinek. Še posebej je to vidno pri mlajših uživalcih.

V nekaterih primerih preprodajalci v posušene marihuanine vršičke (to kar se prodaja za kajenje) dodajajo tudi drobno mleto steklo, da povečajo maso. Ta pa je ključna za cene. Pri veliko ljudeh to pripelje do hujših poškodb dihal in žrelnice, mnogo krat se lahko pojavi izkašljevanje krvi ali tkiva. Zastrupitev z npr. strihninom ali cianidom pa je lahko tudi smrtno nevarna.

Martin U, 17 let