Delovanje Društva Projekt Človek v času izrednih razmer

Delovanje Društva Projekt Človek v času izrednih razmer

13.03.2020

  • V vseh sprejemnih centrih in Programu za otroke in mladostnike zagotavljamo stike z uporabniki preko telefona in elektronskega svetovanja, ter skypa skladno z urnikom centra. Vsi fizični kontakti, neposredni stiki z uporabniki, pogovori do preklica odpadejo.
  • V Centru za Reintegracijo je možnost telefonskega in/ali elektronskega svetovanja za uporabnike in svojce v skladu z delovnim časom centra.
  • Terapevtska skupnost za zasvojene starše z otroki je od ponedeljka 16. 3. zaprta. Uporabniki in svojci imajo možnost telefonskega pogovora in podpore kot tudi podpore preko elektronske pošte.
  • Terapevtska skupnost za pridružene težave v duševnem zdravju v tem času deluje v Terapevtski skupnosti v Sopotnici. Omejeni so vsi stiki (obiski, vikend izhodi in prostovoljske aktinovtsni), možni so le najnujnejši izhodi. Za svojce smo dosegljivi preko telefona in elektronske pošte.
  • Terapevtska skupnost deluje s prilagojenim programom. Omejeni so vsi stiki (obiski, vikend izhodi in prostovoljske aktivnosti), možni so le najnujnejši izhodi. Za svojce smo dosegljivi preko telefona in elektronske pošte.

DO PREKLICA IZREDNIH RAZMER SO ODPOVEDANI VSI PREDVIDENI VSTOPI V STANOVANJSKE PROGRAME.

Verjamemo, da bomo z upoštevanjem ukrepov in osebno odgovornostjo vsi skupaj pripomogli k omejitvi širjenja korona virusa. Ob tem pa je pomembno, da smo mirni in zavestni ter delujemo sočutno v odnosu do drugih oz tako kot si želimo, da bi drugi delovali do nas.

Torej ohranimo tisto kar nas dela človeške in humane - mirni in sočutni do sebe in drugih.

VSI UKREPI VELJAJO DO 29. 3. 2020, S PRIČETKOM 13. 3. 2020 ALI DO PREKLICA OZ. DRUGAČNIH NAVODIL S STRANI PRISTOJNIH MINISTRSTEV OZ. ORGANOV.