Psihoterapevtska podporna skupina za starejše za blaženje posledic epidemije

Psihoterapevtska podporna skupina za starejše za blaženje posledic epidemije

16.03.2021

Društvo Center za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper (CPPK), ki deluje kot skupina psihoterapevtov/psihoterapevtk, svetovalcev/svetovalk in drugih strokovnih delavcev/delavk iz področja psihoterapije v Obalno-kraški regiji.

V letu 2021 so bili izbrani na razpisu "Pobude za rešitve - dolgoživa družba" v organizaciji Kulturnega društva Pina, Stičišča NVO Krasa in Obale Iskra in Ministrstva za Javno upravo, da v obdobju od januarja do septembra izvedejo "Psihoterapevtsko podporno skupino za starejše za blaženje posledic epidemije".

Srečanja bi potekala online 2 x mesečno v obdobju od februarja do junija, trajanje srečanj 1,5 ure. Takoj, ko bo epidemiološka slika to dopuščala, bi srečanja radi izvajali v živo, do takrat pa online preko videokonference.

Namen terapevtske skupine je predvsem predelava stresnih okoliščin s katerimi se soočate v času epidemije, na srečanjih pa bi v obliki pogovora in izkustvenih delavnic, kjer si s pomočjo tehnik analitične psihologije, predelovali teme kot so osamljenost v času epidemije in načini soočanja z njo, strahove, ki so se pojavili v zvezi s spremenjenim načinom življenja, skrb za zdravo čustveno življenje in načine kako dobro poskrbeti zase v času epidemije in po njej.

Izvajalke so se izobraževale iz področja psihologije in psihoterapije oz. svetovanja:

  • Neva Felicjan, univ. dipl. socialna pedagoginja, svetovalka realitetne terapije/teorije izbire. Od leta 2010 zaposlena na Zavodu za zaposlovanje kot svetovalka zaposlitve. 
  • Katja Hrabar, univ.dipl.socialna delavka, svetovalka transpersonalno-kognitivne terapije. Zaposlena na Zavodu za zaposlovanje kot svetovalka zaposlitve. 
  • Manca Švara, magistrica ­umetnosti, specializantka­ Jungovske analitične psihologije in psihološka astrologinja. Deluje kot oblikovalka v lastnem oblikovalskem Studiu Alef in kot Jungovska terapevtka ter svetovalka pod strokovno supervizijo.

 

Vabljeni, da se jim pridružite!

 

Prijave sprejemajo na:

psihoterapija.info@gmail.com ali

manca.svara@gmail.com