Spletni pogovor o vplivu epidemije covid-19 na duševno zdravje

Spletni pogovor o vplivu epidemije covid-19 na duševno zdravje

13.05.2021

"Spoštovani,

STAklub Slovenske tiskovne agencije v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) pripravlja spletni pogovor o vplivu epidemije covid-19 na duševno zdravje, ki bo v petek, 14. maja 2021 ob 10. uri. Pogovor bomo prenašali v živo na spletni strani vzivo.sta.si, kjer bo posnetek na voljo tudi za kasnejši ogled.
Strokovnjakinje NIJZ bodo v pogovoru odgovarjale na vprašanja o težavah na področju duševnega zdravja otrok in mladostnikov ter odraslih, o potrebi po okrepitvi mreže služb za duševno zdravje v vseh resorjih, šolskih svetovalnih služb in podpornih preventivnih programov za krepitev duševnega zdravja v šolah in drugih okoljih, pa o majhni psihološki podpori v Sloveniji, čeprav so prav duševne motnje tretji najpogostejši vzrok bolniškega staleža, ter o Nacionalnem programu duševnega zdravja, ki zapolnjuje vrzeli in odgovarja na potrebe na področju duševnega zdravja populacije.

V pogovoru bodo sodelovale:
– Jožica Maučec Zakotnik, dr. med., spec. druž. med., vodja Nacionalnega programa duševnega zdravja 2018-2028, Programa MIRA
– prof. dr. Vesna Švab, dr. med., spec. psih.
– dr. Marija Anderluh, dr. med., spec. otr. in mlad. psih.
– prof. dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med., spec. psih.

Pogovor bo vodila Anja Gorenc, STA.
Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju!"

 

Posnetek pogovora je na voljo na tej povezavi.