Zavod Vozim: Mladi izpostavili nesmiselnost zakona in predlagali 0,0 za vse

Zavod Vozim: Mladi izpostavili nesmiselnost zakona in predlagali 0,0 za vse

28.06.2021

 Savinjska regija je ena tistih, ki se po statistiki vožnje pod vplivom alkohola uvršča precej nad Slovensko povprečje. Zato so v Zavodu VOZIM skupaj s partnerji Toyoto Slovenija, Zavarovalnico Generali in agencijo Luna \TBWA zadnji posvet iniciative za manj voženj pod vplivom alkohola Heroji furajo v pižamah, še zadnjič v šolskem letu 2020/21, izvedli prav v tej regiji. Odvil se je v sredo, 16. 6. 2021 v Kulturnem domu Andraž, v Andražu nad Polzelo.

Posveta se je udeležilo 30 mladih iz Gimnazije Center Celje in Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje, ki sicer živijo v občinah spodnje in zgornje Savinjske doline. Posvet se je po dolgem času zopet odvijal v živo, kjer so se jim pridružili tako lokalni odločevalci kot predstavniki policistov in gasilcev. Le nekaj strokovnjakov in novinarji v sklepnem delu so se posvetu pridružili preko spleta.

Tako organizatorji kot mladi so bili veseli, da se je tokratni posvet ponovno izvedel v živo. Vse prisotne je pozitivno presenetilo, da mladi razmišljajo zelo odraslo in trezno ter da želijo bolj pravično družbo, enakopravno obravnavo in družbene spremembe, ki bi pomenile večjo varnost za vse. Zavedajo se negativnih posledic tveganega pitja alkohola in so odločeni, da bodo krojili drugačno družbo, družbo z manj alkohola in s treznimi (bodočimi) starši, ki bodo po svoje otroke prišli na zabavo sredi noči, še raje v pižami.

Več informacij na tej povezavi.